Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kokk

På skipene våre har vi et spekter av restaurantkonsepter. En jobb som kokk hos Color Line er derfor både spennende, variert og utfordrende. Kine har jobbet som kokk hos Color Line siden 2014, og vi har stilt henne noen spørsmål om hennes arbeidshverdag og hvordan det er å jobbe som kokk i Color Line.

Kine

  • Alder: 28 år
  • Stilling: Kokk
  • Ansatt siden: 2014

Hvorfor valgte du å jobbe i Color Line?

Jeg startet i Color Line som lærling. Jeg trives veldig godt og jeg liker svært godt å jobbe turnus. I en jobb på land må man som regel jobbe nesten hver kveld, dermed blir det lite tid til sosialt og annet. Hos Color Line har du mulighet til lengre fri i perioder, hvor du kan reise eller prioritere venner og familie 100 %.

Hva liker du best med jobben som kokk?

Variasjonen i arbeidshverdagen min og alle de mulighetene som finnes om bord liker jeg svært godt. Om bord er det flere restauranter med ulike konsepter. Så her får jeg både være med på å lage kald og varm mat, sauser, desserter og annet jeg måtte ønske. Jeg trives godt med å jobbe med frihet under ansvar, noe jeg og mine ledere legger opp til. Som kokk i Color Line har jeg også mulighet til å påvirke mattilbudet, og det liker jeg veldig godt!

Hvordan vil du beskrive arbeidsoppgavene dine?

Varierte, spennende og lærerike! Som kokk i Color Line får jeg mulighet til å prøve flere ulike grener innenfor kokkeverden. Jeg har ikke bare utviklet meg som kokk, men også som leder. 

På transportskipene er det buffet, kafé og pizzarestaurant, mens på cruiseskipene har du alt fra buffet, à la carte, italiensk, gourmet og sushi for å nevne noen. I tillegg har vi et produksjonskjøkken som bistår alle våre spisesteder med matlaging. Her lager vi alt fra hjemmelaget is til kaféen, puréer til drinker i barene eller hjemmerøkt fisk til buffeten. Om bord har vi også et konditori som lager desserter og kaker. 

En stor del av jobben min er teamarbeid. Vi kokker må samarbeide godt som team, men også med servitører og forpleiningsassister, slik at alt flyter bra. Jeg er svært opptatt av renhold av kjøkken og utstyr. Det har høy prioritet hos oss, og vi bruker tid på at det til enhver tid skal være ryddig og rent rundt oss.  

Hva er ditt tips til en nyansatt?

Det kan oppleves overveldende å starte å jobbe om bord på et skip. Man vil være "låst" til ett sted, og dette vil være en overgang for de aller fleste. Mitt tips er å være åpen, bli kjent med kollegaene dine. Du får to "familier" er det flere som snakker om, og det stemmer – én om bord og én hjemme. Vi tar vare på hverandre. Jeg prøver å hilse på alle jeg møter, og jeg gleder meg til å prate med deg når du starter hos oss! 

Ansattintervju

Les om flere stillinger

Resepsjonist

Resepsjonistene er de første gjestene møter når de kommer om bord. Som resepsjonist må du kunne hjelpe gjestene med alt de lurer på. Vi har snakket med resepsjonistene André og Sissil om hva de synes om jobben.
Les intervju med Sissil og André

Servitør

Å jobbe som servitør hos Color Line betyr å jobbe i team hvor kundekontakt, yte god service og struktur er viktige egenskaper. Sondre jobber fast som servitør. Se hva han sier om å jobbe om bord.
Les intervju med Sondre

Servitørlærling

Bli kjent med Benedikte, en av våre servitørlærlinger om bord. Å bli servitørlærling hos oss er en spennende reise som kombinerer praktisk erfaring med unike opplevelser til sjøs. Les videre for å høre fra en av våre dedikerte lærlinger om hvordan det er å lære og vokse i denne rollen.
Les intervju med Benedikte

Butikkekspeditør

Som butikkekspeditør jobber du i et miljø med høyt tempo, spennende utfordringer og mye kundekontakt. Vi har tatt en prat med Kairi, en av våre butikkekspeditører, om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Kairi

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter på kjøkkenet har en variert hverdag. De hjelper til med alt fra kutting av grønnsaker til å ta oppvasken og rydde. Lena har jobbet som forpleiningsassistent på kjøkkenet siden 2022. Les hva hun synes om å jobbe om bord.
Les intervju med Lena

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter i restaurant har en variert og spennende arbeidshverdag. De hjelper til der det trengs, og arbeider i flere ulike avdelinger. Vi har snakket med Paulo om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Paulo

Helårsvikar

Møt Kaja, en av våre dyktige helårsvikarer. Som helårsvikar og butikkmedarbeider setter hun pris på den fleksible arbeidshverdagen og de varierte oppgavene som følger med å være vikar hos oss.
Les intervju med Kaja her

Forpleinings-assistent

Forpleiningsassistentene i husøkonomavdelingen har ansvar for at gjestene får en god mottakelse, og er en stor bidragsyter til gjestenes trivsel om bord. Les hva Hanna synes om sin arbeidshverdag.
Les intervju med Hanna

Våre skip

Color Lines flåte består av fem skip. Med regelmessige og daglige avganger mellom syv havner i Norge, Danmark, Tyskland og Sverige, er Color Line en viktig aktør i utviklingen av en moderne, miljøvennlig og fremtidsrettet sjøtransport.