Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Andebryststek med tranebærkompott fylte epler og glaserte poteter

Julematoppskrift

Andebryststek med tranebærkompott fylte epler og glaserte poteter

Andebryststek er et festmåltid til jul. Her finner du en juleinspirert oppskrift.

4 PERSONER

Ingredienser:
1 andebryststek
 

TRANEBÆRKOMPOTT

350 g tranebær
180 g sukker

FYLTE EPLER

2 epler
1 dl sukker
4 spsk ripsgelé

GLASERTE POTETER

1 kg kokte, kalde poteter
85 g sukker
25 g smør

Slik gjør du:

1 Forvarm ovnen til 150 OC. Gni andebryststeken inn med salt og pepper. Stek anden i stekebakken i ca. 90 min mens du jevnlig pensler den med stekefettet. Skru ovnen opp på 220 OC (varmluft) og stek den i ytterligere 20 min til skinnet er sprøtt. Ta ut steken og la den hvile i et kvarter før den skjæres i tynne skiver.

2 Mens anden steker, tar du tranebærene i en gryte sammen med sukker og 1,5 dl vann. La det koke i ca. 10 min til bærene sprekker og alt blander seg godt. Ta kompotten av varmen og la den avkjøles.

3 Skrell eplene og skjær dem i to. Fjern kjernehuset og kok opp 4 dl vann og sukker. Tilsett eplene og la det småkoke i 5 min. Ta deretter opp eplene. Når de er avkjølt, fyller du dem med ripsgelé.

4 Fordel sukkeret i en stor stekepanne og la det smelte uten omrøring ved jevn varme. Tilsett smør og skru opp varmen. Legg potetene i pannen og stek dem på kraftig varme til de er gylne — tilsett evt. litt vann dersom potetene tørker for mye ut.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.