Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift andebryst

Julematoppskrift

Andebryst med aprikossaus, potetmos og grillet kål

Andebryst er festmat og kan være en avveksling til de tradisjonelle julerettene. Her finner du en herlig oppskrift på andebryst.

4 personer

Ingredienser:
4 andebryst

Aprikossaus

25 g smør
200 g tørkede
aprikoser
2 sjalottløk
2 stilker frisk timian
2 dl appelsinjuice
2 dl hønsebuljong
Salt og pepper
Brunet sausejevning

Potetmos

1 kg skrelte poteter
50 g smør
1,5 dl lettmelk
Salt og hvit pepper

Grillet kål

100 g renset
grønnkål
Olivenolje
Salt

Slik gjør du:

1 Stek andebrystene etter anvisning på emballasjen.

2 Brun smøret i en varm panne. Ha i aprikos, finhakket sjalottløk og timian. Kok på jevn varme til løken er blank. Tilsett deretter appelsinjuice og hønsebuljong og la sausen småkoke i 10—15 min. Bruk sausejevning for at blandingen skal få passe tykkelse, og smak til med salt og pepper.

3 Skjær potetene i små biter og kok til de er myke. Hell av potetvannet og damp potetene tørre i gryten før du moser dem. Smelt smøret i melken og bland sammen med de moste potetene. Smak til med salt og hvit pepper.

4 Grill kålen på høy varme i litt olje. Smak til med salt.

5 Skjær andebrystene i skiver og server.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.