Andebryst med aprikossaus, potetmos og grillet kål
Andebryst er festmat og kan være en avveksling til de tradisjonelle julerettene. Her finner du en herlig oppskrift på andebryst.
Ingredienser:
4 andebryst
25 g smør
200 g tørkede
aprikoser
2 sjalottløk
2 stilker frisk timian
2 dl appelsinjuice
2 dl hønsebuljong
Salt og pepper
Brunet sausejevning
1 kg skrelte poteter
50 g smør
1,5 dl lettmelk
Salt og hvit pepper
100 g renset
grønnkål
Olivenolje
Salt
1 Stek andebrystene etter anvisning på emballasjen.
2 Brun smøret i en varm panne. Ha i aprikos, finhakket sjalottløk og timian. Kok på jevn varme til løken er blank. Tilsett deretter appelsinjuice og hønsebuljong og la sausen småkoke i 10—15 min. Bruk sausejevning for at blandingen skal få passe tykkelse, og smak til med salt og pepper.
3 Skjær potetene i små biter og kok til de er myke. Hell av potetvannet og damp potetene tørre i gryten før du moser dem. Smelt smøret i melken og bland sammen med de moste potetene. Smak til med salt og hvit pepper.
4 Grill kålen på høy varme i litt olje. Smak til med salt.
5 Skjær andebrystene i skiver og server.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.