Helstekt rådyrlår med valgfrie rotgrønnsaker
Viltkjøtt er magrere enn mye annet kjøtt, og rådyr er blant det magreste som finnes. Samtidig som det er veldig mørt, er smaken markant og litt søtlig. Her har du en herlig oppskrift til lune høstdager
Ingredienser:
1,5—2,5 kg rådyrlår
Rosmarinkvister
Salt og pepper
1 Låret tørkes, rutes lett og gnis inn med salt og pepper. Stikk gjerne inn rosmarinkvister i rutene.
2 Stek låret på 175 °C til kjernetemperaturen er ca. 60 °C (rosa). Øs stekesjy over underveis for en saftigere stek. La vile 15—30 min før servering.
3 Kutt valgfrie rotgrønnsaker, for eksempel gulrot, persillerot, sellerirot og kålrot, i like store biter. Legg dem i en ildfast form. Hell over god olivenolje, noen dråper sitron og dryss over litt sukker.
4 Bakes ved 200 °C i ca. 30—40 minutter til de er møre.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.