Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift helstekt villsvinlår med timiansjy

Viltoppskrift

Helstekt villsvinlår med timiansjy

Villsvin er regnet som det mest anvendelige viltkjøttet; ikke så vanlig her hjemme, kanskje, men et populært middagsinnslag på kontinentet. Med et saftig villsvin på bordet serverer du en matopplevelse av de sjeldne. Her får du en herlig oppskrift på helstekt villsvinlår med timiansjy.

6-8 personer

Ingredienser:
2—3 kg villsvinlår
Serranoskinke
Salt og pepper

TIMIANSJY

2 dl rødvin
4—5 timiankvister
1—2 spsk grov sennep
50 g smør

Slik gjør du:

1 Låret tørkes, rutes lett og gnis inn med salt og pepper. Lag eventuelt en marinade av f.eks. matolje, timian, revet sitron og litt sukker og la trekke i ca. 2 timer.

2 Brun låret i en varm panne med smør og legg det deretter i et ildfast fat. Stek ved 175 °C til kjernetemperatur på 74 °C. Legg gjerne på serranoskinke de siste 7—8 min av steketiden, så får du en sprø overflate og saftig kjøtt.

3 La hvile 15—30 min før oppskjæring. Ta vare på sjyen til bruk i sausen.

4 Reduser 2 dl rødvin til 1 dl. Tilsett stekesjy fra låret samt timiankvister, og la det koke 2—3 min.

5 Tilsett grov sennep og rør ut. Ha i litt smør til sausen for ønsket konsistens. Sausen bør ikke koke etter at smøret er rørt inn.

6 Server med kokte poteter og evt. appelsinsalat.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.