Indrefilet av hjort med stekt sopp, råmarinert hodekål og tranebær
Indrefilet av hjort er noe av det beste man kan få tak i; mørt, saftig og med utpreget viltsmak.
Ingredienser:
800 g indrefilet av hjort
400 g renset sopp
100 g tranebær
1/4 hodekål, tynne skiver
1 purre
100 g sukker
1 ss smør
1 fedd knust hvitløk
1 lime
1 ss olivenolje
1 ss soyaolje
3 dl balsamicoeddik
1 ss honning
3 dl viltfond
Stekeolje
Salt og pepper
Div. krydder (laurbærblad, kardemomme, stjerneanis, kanel, pepperkorn)
1 Stek indrefileten på en varm panne i litt olje, inntil den er gyllen. Tilsett salt og pepper. Stek kjøttet i en forvarmet ovn ved 160 °C i 10 minutter. La kjøttet hvile tildekket i 10 minutter før det skjæres i skiver.
2 Stek soppen i en varm panne med olje til de er gylne og ikke avgir væske. Tilsett smør og hvitløk og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
3 Kok opp 1 dl vann og tilsett 100 g sukker. Skru ned varmen, tilsett tranebærene og la det småkoke på svak varme i 10 minutter før det avkjøles og oppbevares kjølig frem til bruk.
4 Bland hodekål, purre og skallet og saften fra en lime med olivenolje. Tilsett salt og pepper og la det trekke i 10 minutter før servering.
5 Sausen tilberedes i pannen som kjøttet er stekt i. Kok opp balsamicoeddik, soyaolje og honning som reduseres til det halve, etterfulgt av viltfonden. Kok videre til sausen er tett og intens, og tilsett laurbærblader og annen krydder etter egen smak.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.