Indrefilet av kalv med fylte, bakte poteter og honningglaserte gulrøtter
Den møreste delen av kalven er en delikatesse på grillen. Indrefilet er en sikker vinner når du skal invitere til fest.
Ingredienser
1—1,4 kg kalv indrefilet
2 ts salt
Pepper
FYLTE, BAKTE POTETER
4 store poteter
2 rødløk i båter
150 g cottage cheese
1 bunt gressløk
1 ts salt
Pepper
HONNINGGLASERTE GULRØTTER
2 spsk honning
2 spsk limesaft
12 gulrøtter med stilk
1 Skrell potetene og kok dem dem i saltet vann i ca. 10 min. Ta potetene opp av vannet og legg dem i et ovnsfast fat (spar vannet til gulrøttene skal kokes). Stek dem i ca. 15 min. ved 200 °C. Tilsett rødløk og stek i ytterligere 30 min på samme temperatur.
2 Grill imens kjøttet i 20—25 min og snu det av og til. Ta kjøttet av grillen og la det trekke inntil servering. Krydre godt med salt og pepper.
3 Rør honning og limesaft sammen. Kok gulrøttene i potetvannet i ca. 3 min. La gulrøttene dryppe av seg i et dørslag og grill på alle sider i ca. 10 min til de er gylne — pensle med honning og lime-blandingen de siste 2 minuttene.
4 Rør cottage cheese sammen med gressløk, salt og pepper. Skjær et kryss i hver av de bakte potetene og trykk lett slik at de åpner seg. Server potetene med ovnsstekt rødløk og cottage cheese på toppen.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.