Juleribbe med rødkål og sjysaus
Sprøtt og saftig. For mange av oss er deilig, saftig svineribbe med knasende sprø svor toppen av lykke. For best mulig resultat er det lurt å krydre og salte ribba dagen i forveien. På den måten setter krydderet smak på ribba, og saltingen gjør at kjøttet blir ekstra saftig. Her finner du en nydelig oppskrift på ribbe.
Ingredienser:
2 kg juleribbe
RØDKÅL
25 g smør
500 g snittet rødkål
0,7 dl søt saft, f.eks. rips
eller tranebær
1 stjerneanis
75 g sukker
1 dl eddik
Salt og pepper
SJYSAUS
Stekesjy fra ribba
2,5 dl kremfløte
Kvernet pepper
Maizena
Sukkerkulør
1 Skjær ruter i svoren med en skarp kniv. Gni salt og pepper godt inn i kjøttet, gjerne et par dager før tilberedning.
2 Forvarm ovnen til 230 ºC. Legg ribba i en ildfast form med svoren opp. Hell en halv liter vann i formen, dekk til med folie og stek i 45 min.
3 Fjern deretter folien, reduser varmen til 200 ºC og stek ribba videre i 90 minutter. Dersom svoren ikke er sprø, kan varmen økes til 250 ºC på slutten av steketiden, eller sett på grillelementet i ovnen. La deretter steken hvile i 20 min før den skjæres opp.
4 Sikt sjyen fra den ildfaste formen og kok opp i en gryte. Tilsett sukkerkulør og jevn sjyen med maizena. Hell i fløte og kok sjyen grundig.
5 Smelt smøret til rødkålen i en gryte. Tilsett rødkål og stjerneanis og sauter kort. Ha i saft og la kålen småkoke under lokk i ca. 20 min. Tilsett deretter sukker og eddik og la det koke på svak varme i 10 min. Smak til med salt og pepper.
6 Skjær ribba i skiver og server med sjysaus, rødkål og kokte poteter drysset med persille.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.