Lammelår med hasselbackpoteter og tzatziki
Lam egner seg særdeles godt til langtidssteking, noe som gjør at lammesteken kan godgjøre seg i timevis i ovnen, mens du og resten av familien nyter påskesolen. Her får du en spennende oppskrift på lammelår.
Ingredienser:
1 lammelår, ca. 2 kg
6 fedd hvitløk
6—8 kvister fersk timian
Olivenolje
Kvernet pepper
Havsalt
1 sitron
Brønnkarse
1 kg poteter
1 dl olivenolje
Havsalt
2 skjeer myntepesto
1 agurk
200 g reddiker
1/2 bunt dill
2 fedd knust hvitløk
2,5 dl gresk yoghurt
Salt og pepper
60 g mandler
2 håndfuller basilikum
1 håndfull mynte
2 dl olivenolje
50 g revet parmesan
Saften av sitron
1 Lag snitt i lårets fettkant. Gni inn salt og knust hvitløk og legg på timiankvist. Strø med pepper og salt og drypp olivenolje over.
2 Stek låret på 125 ℃ i 4,5—5 timer. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen er ca. 63 ℃. La kjøttet hvile i 15 min. før det kuttes opp. Ha på revet sitronskall og pynt med fersk brønnkarse.
3 Hasselbackpoteter: Skjær tynne skiver to tredeler ned i potetene. Vend potetene i olivenolje og salt. Legg potetene i et ildfast fat og dryss på salt. Stek dem i ovnen på 180 ℃ i ca. 1 time.
4 Tzatziki: Skjær agurk i biter og reddik i skiver, og legg dem i en skål. Tilsett hvitløk og yoghurt og smak til med salt og pepper. Dryss til slutt over nyhakket dill.
5 Lag pesto med mynte ved blande alle ingrediensen til en grov blanding som du vender potetene i før servering.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.