Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift Lammelår med hasselbackpoteter og tzatziki

Lammeoppskrift

Lammelår med hasselbackpoteter og tzatziki

Lam egner seg særdeles godt til langtidssteking, noe som gjør at lammesteken kan godgjøre seg i timevis i ovnen, mens du og resten av familien nyter påskesolen. Her får du en spennende oppskrift på lammelår.

6 personer

Ingredienser:
1 lammelår, ca. 2 kg
6 fedd hvitløk
6—8 kvister fersk timian
Olivenolje
Kvernet pepper
Havsalt
1 sitron
Brønnkarse

HASSELBACKPOTETER

1 kg poteter
1 dl olivenolje
Havsalt
2 skjeer myntepesto

TZATZIKI

1 agurk
200 g reddiker
1/2 bunt dill
2 fedd knust hvitløk
2,5 dl gresk yoghurt
Salt og pepper

PESTO MED MYNTE

60 g mandler
2 håndfuller basilikum
1 håndfull mynte
2 dl olivenolje
50 g revet parmesan
Saften av sitron

Slik gjør du

1 Lag snitt i lårets fettkant. Gni inn salt og knust hvitløk og legg på timiankvist. Strø med pepper og salt og drypp olivenolje over.

2 Stek låret på  125 ℃ i 4,5—5 timer. Kjøttet er ferdig når kjernetemperaturen er ca. 63 ℃. La kjøttet hvile i 15 min. før det kuttes opp. Ha på revet sitronskall og pynt med fersk brønnkarse.

3 Hasselbackpoteter: Skjær tynne skiver to tredeler ned i potetene. Vend potetene i olivenolje og salt. Legg potetene i et ildfast fat og dryss på salt. Stek dem i ovnen på 180 ℃ i ca. 1 time.

4 Tzatziki: Skjær agurk i biter og reddik i skiver, og legg dem i en skål. Tilsett hvitløk og yoghurt og smak til med salt og pepper. Dryss til slutt over nyhakket dill.

5 Lag pesto med mynte ved blande alle ingrediensen til en grov blanding som du vender potetene i før servering.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.