Lutefisk med bacon og mandelpoteter
Lutefisk har for mange blitt en del av juletradisjonen. Med det rette tilbehøret blir det en herlig smaksopplevelse.
Ingredienser:
2—2,5 kg lutefisk
Salt og pepper
400—500 g bacon i terninger
Mandelpoteter
Grov sennep
1 Skjær lutefisken i passende biter og strø over rikelig med salt på begge sider av fisken én time før tilberedning.
2 Forvarm komfyren til 200 °C. Hell av vannet som oppstår etter salting, og legg fisken i en langpanne. Tilsett pepper etter smak. Dekk til langpannen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 20 min til fisken begynner å flake seg.
3 Brun baconet i en stekepanne og hold det varmt frem til servering.
4 Når fisken er ferdig, anrettes den med kokte poteter, bacon og grov sennep. Hell til slutt væske fra det stekte baconet over fisken og potetene.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.