Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift pinnekjøtt

Julematoppskrift

Pinnekjøtt med kålrabistappe

Populære pinner. Selv om ribbe holder stand som nordmenns favoritt på julekvelden, haler pinnekjøtt innpå i popularitet. I tillegg til å smake fantastisk, er pinnekjøtt det noe av det enkleste du kan tilberede. Retten lager seg nesten selv.

4 personer

Ingredienser:
2 kg pinnekjøtt

KÅLRABISTAPPE
1 kg kålrabi
3 gulrøtter
1 stor potet
1 dl kremfløte
50—100 g smør
Revet muskat
Persille
Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Vann ut pinnekjøttet i 12—14 timer. Bytt gjerne vann et par ganger underveis.

2 Legg bjørkepinner eller en metallrist i bunnen av en stor gryte. Fyll i vann til det kommer på nivå med risten/pinnene. Legg i kjøttet og damp det på svak varme i ca. 3 timer. Pass på å etterfylle med vann underveis slik at det ikke koker tørt i gryta.

3 Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør, fløte, muskat og rør rundt. Smak til med salt og pepper.

4 Serveres med kokte poteter drysset med persille, sjyen fra gryta og/eller smeltet smør.

Taxfree-brosjyrer og tilbud

Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.