Pinnekjøtt med kålrabistappe
Populære pinner. Selv om ribbe holder stand som nordmenns favoritt på julekvelden, haler pinnekjøtt innpå i popularitet. I tillegg til å smake fantastisk, er pinnekjøtt det noe av det enkleste du kan tilberede. Retten lager seg nesten selv.
Ingredienser:
2 kg pinnekjøtt
KÅLRABISTAPPE
1 kg kålrabi
3 gulrøtter
1 stor potet
1 dl kremfløte
50—100 g smør
Revet muskat
Persille
Salt og pepper
1 Vann ut pinnekjøttet i 12—14 timer. Bytt gjerne vann et par ganger underveis.
2 Legg bjørkepinner eller en metallrist i bunnen av en stor gryte. Fyll i vann til det kommer på nivå med risten/pinnene. Legg i kjøttet og damp det på svak varme i ca. 3 timer. Pass på å etterfylle med vann underveis slik at det ikke koker tørt i gryta.
3 Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett smør, fløte, muskat og rør rundt. Smak til med salt og pepper.
4 Serveres med kokte poteter drysset med persille, sjyen fra gryta og/eller smeltet smør.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.