Saftig biff med stekt sopp, syltede tomater og béarnaise
Biff er en klassiker på grillen. Her finner du en enkel og deilig oppskrift på en saftig biff.
Oppskrift:
400 g New York
Strip Steak
4 kvister frisk timian
Olivenolje og smør
2 fedd hvitløk
Salt og pepper
STEKT SOPP:
300 g soppblanding
Olivenolje
1 spsk smør
100 g spinatblad
Salt og pepper
SYLTEDE TOMATER:
200 g små tomater
1/2 dl sukker
1 dl eplesidereddik
1 laurbærblad
1/2 rød chili
1 kvist rosmarin
Salt
BÉARNAISESAUS:
100 g smeltet smør
2 eggeplommer
Salt og pepper
1 ts sitronsaft
1 sjalottløk
2 spsk hvitvinseddik
2 stilker estragon
1 Varm en stekepanne med olje. Legg på kjøttet og tilsett timian, hvitløk og smør. Stek kjøttet i ca. 3 min på hver side og la det hvile 5—10 min før servering.
2 Stek soppen i litt olivenolje på sterk varme inntil den er gyllen. Tilsett smør og rør godt. Smak til med salt og pepper. Vend inn spinaten like før servering.
3 Lag hull i tomatene med en gaffel og legg dem i en skål. Ha sukker, eddik, laurbærblad, chili, rosmarin og salt i en gryte og kok opp. Hell den kokende laken over tomatene og la det trekke en times tid.
4 Finhakk sjalottløk og estragonstilker. Tilsett hvitvinseddik og la blandingen koke til væsken er nesten borte. Ta gryten av varmen og tilsett 1 spiseskje vann. Kok deretter opp vann i en gryte og sett en skål over. Tilsett eggeplommer, løk- og estragonstilk-blandingen og en teskje vann. Pisk eggeplommene til skum, og pisk deretter langsomt inn smeltet smør. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper.
5 Serveres med smørdampet brokkolini og edamamebønner.
Taxfree-brosjyrer og tilbud
Her finner du aktuelle taxfree-brosjyrer og tilbud.