Smaksopplevelser
Det gastronomiske nivået i Aarhusregionen er høyt. I hele regionen står kokkene klare med lokale råvarer, deilige retter og god drikke. Og ikke minst, god stemning. Her er noen tips som garantert vil behage ganen.
En kulinarisk hovedstad
Aarhus er en ny kulinarisk hovedstad, skrev britiske The Telegraph etter et besøk i byen. Og det faktum at Michelin-guiden for 2019 tildelte stjerner til fire av byens restauranter; Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic, er en bekreftelse på utsagnet. Byen er full av hyggelige restauranter, kafeer og barer.
Originale smaker
Har du lyst på en annerledes, lærerik og smakfull opplevelse? Besøk Nordisk Tang på Grenaa som driver med tangproduksjon. Her lages tangpesto, tangsennep, tangsnaps og tangchips. Produktutvalget blir stadig bredere, og selges i over 50 danske delikatesse-butikker. Tang er unik på mange måter – den inneholder for eksempel 10-100 ganger mer vitaminer enn andre grønnsaker.
I 2006 startet et iskrem-eventyr i Silkeborg. I byens latinerkvarter ble Okkels Is etablert, spesialist på hjemmelaget is etter italienske oppskrifter. Skal vi tro Lonely Planets sine uttalelser smaker iskremen aldeles utmerket, og den er minst like god som den italienere selv klarer å lage. Du får isen flere steder i Aarhus-området.