I rollen som forpleiningsassistent på kjøkkenet har du en variert hverdag. Du hjelper til med alt fra kutting av grønnsaker til å ta oppvasken og rydde. Lena har jobbet som forpleiningsassistent på kjøkkenet siden 2022. Les hva hun synes om å jobbe om bord.
Hvorfor valgte du en maritim retning?
Jeg valgte en maritim retning av ren tilfeldighet. Jeg sto uten fast jobb og ønsket å prøve meg på noe helt nytt. Jeg søkte på stilling som helårsvikar og da jeg på intervjuet fikk høre om hvordan arbeidsdagen og arbeidsmiljøet var på båten, ble jeg overbevist om at dette var noe for meg.
Jeg har også mange gode minner fra turer med Color Line i barndommen, så det å jobber her nå som jeg er voksen er gøy.
Hvordan er arbeidshverdagen din som forpleiningsassistent?
Min hverdag som forpleiningsassistent er fylt av mange forskjellige oppgaver. Hovedsakelig så står jeg i oppvask og skrubb på kjøkkenet i enten gourmet- eller sushi-restauranten. I tillegg har jeg også mange små, men viktige, oppgaver som for eksempel å hente og levere håndklær, gå med søppel og holde det ryddig og rent. Jeg hjelper også til med å rydde bord og levere ut mat i sushi-restauranten på ettermiddagen.
Det å være en del av et stort team byr på mye latter og glede. Jeg lærer veldig mye av kollegaer – både i jobbsammenheng og når det gjelder mer hverdagslige ting. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø som er lett å bli en del av – uavhengig av hvilken rolle du har, så snakker alle med alle.
Hva er ditt tips til en kandidat som vurderer en maritim karriere?
Mitt tips er å ta initiativ både til jobben og det å bli kjent med dine kollegaer. Arbeidshverdagen blir mye lettere og morsommere med gode venner rundt deg!