Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Servitørlærling

Bli kjent med en av våre servitørlærlinger om bord på Color Line! Å bli servitørlærling hos oss er en spennende reise som kombinerer praktisk erfaring med unike opplevelser til sjøs. Les videre for å høre fra en av våre dedikerte lærlinger om hvordan det er å lære og vokse i denne rollen.

Benedikte

  • Alder: 19 år
  • Stilling: Servitørlærling
  • Ansatt siden: 2023

Hva gjorde at du søkte på lærlingplass hos Color Line?

Det var litt tilfeldig. Vi hadde besøk på skolen av Maritim Opplæring, et opplæringskontor som rekrutterer lærlinger til den maritime næringen. De nevnte Color Line som et mulig sted for lærlingtiden, og det syntes jeg virket både spennende og morsomt. Jeg søkte derfor på lærlingplass som servitør hos Color Line og fikk mulighet til å teste ut hvordan det var å jobbe der i seks dager. Etterpå fikk jeg tilbud om lærlingplass på Color Magic, som jeg takket ja til.

Det er en helt annerledes hverdag å jobbe på sjøen, og det syntes jeg virket veldig spennende. Dessuten var jeg litt nysgjerrig på hvordan det var å komme litt bort hjemmefra, og da syntes jeg det å jobbe på sjøen var en fin mulighet til å både få tilbrakt tid hjemme, men også oppleve noe helt annet.

I starten var det veldig uvant med 14 dager på jobb og 14 dager med fri, men nå trives jeg veldig godt med det. Jeg har tid til alt jeg ønsker å gjøre hjemme når jeg har fri, så det er veldig fint.

Kan du fortelle oss litt om arbeidsdagen din som servitørlærling om bord?

Som servitørlærling jobber man hovedsakelig i Gourmet-restauranten og i Oceanic a’ la Carte. Vi rullerer på hvor vi jobber ut ifra hvilket behov det er på skipet, men jeg er mest i Oceanic, Gourmet og noen ganger på Manhatten Bar. Dessuten hjelper vi til der det trengs, så i løpet av lærlingtiden så kommer man innom alle stasjonene man bør ha vært innom som servitør.

Akkurat nå jobber jeg i frokostserveringen om morgenen og i Gourmet-restauranten om kvelden. Jeg jobber stort sett 10 timer om dagen, men jeg har en lang pause på fire timer midt på dagen, og det gjør at jeg har tid til å trene, spise og gjøre det jeg ønsker før jeg starter opp igjen på ettermiddagen. Jeg synes det er veldig greit å jobbe lange dager når jeg først er på jobb, da det veier opp at man har to uker fri etter endt arbeidsperiode. Hvis jeg jobber i for eksempel Gourmet-restauranten, så åpner vi kl. 18.00. I forkant må vi klargjøre alt før gjestene ankommer, deretter er det å servere og opprettholde et nært forhold med gjestene.

Selve arbeidsoppgavene varierer veldig ut ifra hvilken stasjon jeg jobber på, men jeg gjør mye av det samme som de fast ansatte, bare med litt mindre ansvar siden jeg er lærling. Jeg føler jeg lærer mye av å være her og synes de er flinke til å følge opp oss som er lærlinger. På kvelden når vi er ferdige på jobb, samles vi gjerne i messa og snakker litt før vi legger oss, så vi er en veldig sosial gjeng. Man har også pauser sammen med de man jobber med, så da spiser man oftest måltider sammen i messa.

Har du et tips til noen som vurderer å bli servitørlærling i maritim næring?

Mitt beste tips er at det ikke skader å dra på prøvejobbing for å se hva det går ut på å jobbe til sjøs dersom man er litt nysgjerrig på det. Det var sånn jeg bestemte meg for at dette var noe jeg virkelig ønsket å gjøre.

Les om flere stillinger

Servitør

Å jobbe som servitør hos Color Line betyr å jobbe i team hvor kundekontakt, yte god service og struktur er viktige egenskaper. Sondre jobber fast som servitør. Se hva han sier om å jobbe om bord.
Les intervju med Sondre

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter i restaurant har en variert og spennende arbeidshverdag. De hjelper til der det trengs, og arbeider i flere ulike avdelinger. Vi har snakket med Paulo om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Paulo

Forpleinings-assistent

Våre forpleiningsassistenter på kjøkkenet har en variert hverdag. De hjelper til med alt fra kutting av grønnsaker til å ta oppvasken og rydde. Lena har jobbet som forpleiningsassistent på kjøkkenet siden 2022. Les hva hun synes om å jobbe om bord.
Les intervju med Lena

Resepsjonist

Resepsjonistene er de første gjestene møter når de kommer om bord. Som resepsjonist må du kunne hjelpe gjestene med alt de lurer på. Vi har snakket med resepsjonistene André og Sissil om hva de synes om jobben.
Les intervju med Sissil og André

Kokk

En jobb som kokk hos Color Line er både spennende, variert og utfordrende. Kine har jobbet som kokk hos Color Line siden 2014, og vi har stilt henne noen spørsmål om hennes arbeidshverdag.
Les intervju med Kine

Helårsvikar

Møt Kaja, en av våre dyktige helårsvikarer. Som helårsvikar og butikkmedarbeider setter hun pris på den fleksible arbeidshverdagen og de varierte oppgavene som følger med å være vikar hos oss.
Les intervju med Kaja her

Butikkekspeditør

Som butikkekspeditør jobber du i et miljø med høyt tempo, spennende utfordringer og mye kundekontakt. Vi har tatt en prat med Kairi, en av våre butikkekspeditører, om hvordan det er å jobbe om bord.
Les intervju med Kairi

Forpleinings-assistent

Forpleiningsassistentene i husøkonomavdelingen har ansvar for at gjestene får en god mottakelse, og er en stor bidragsyter til gjestenes trivsel om bord. Les hva Hanna synes om sin arbeidshverdag.
Les intervju med Hanna

Våre skip

Color Lines flåte består av fem skip. Med regelmessige og daglige avganger mellom syv havner i Norge, Danmark, Tyskland og Sverige, er Color Line en viktig aktør i utviklingen av en moderne, miljøvennlig og fremtidsrettet sjøtransport.